fbpx Muffins aux pommes et épices | Recette de Nutritionniste - Diététiste | Equipe Nutrition

Recettes

Muffins aux pommes et épices

Préparation

15 minutes

Temps de cuisson

13 minutes

Total

28 minutes

Portion(s)

12 portions

Ingrédients

 

  • 1 3/4 de tasse (425 ml) de farine de blé entier 
  • 1 1/2 c. à thé (7.5 ml) de poudre à pâte 
  • 1/2 c. à thé (2.5 ml) de Garam Masala 
  • 1 c. à thé (5 ml) de cannelle 
  • 1/2 c. à thé (2.5 ml) de muscade
  •  2 pommes coupées en petits cubes 
  • 1/4 de tasse (65 ml) de beurre ou d’huile de canola 
  • 1/3 de tasse (85 ml) de sirop d’érable 
  • 2 oeufs 
  • 1/2 tasse (125 ml) de yogourt nature 2% 
  • 1 c. à thé (5 ml)de vanille 
  • 1/2 tasse (125 ml) de compote de pommes 
  • 1/3 tasse (85 ml) de noix de Grenoble

 

Préparation

1- Preheat the oven to 425 °F and butter the muffin pan.

2- In a large bowl, mix flour, baking powder, spices and apples together.

3- In another bowl, mix vigorously with a fork the melted butter (or oil) and the maple syrup. Add the eggs and whisk. Put the yogurt, the vanilla, the compote and mix again.

4- Put the liquid ingredients with the dry ingredients and mix with a wooden spoon until it gets smooth.

5- Add the nuts and mix gently.

6- Pour the preparation in the 12 cups.

7- Put in the oven for 12 to 15 minutes or until a toothpick comes out clean.

8- Take out of the oven and allow to cool down before unmolding.

Contacter nos nutritionnistes - diététistes, c'est la première étape vers la réussite de vos objectifs. 

Nous joindre