fbpx Orge aux épices du Moyen-Orient | Recette de Nutritionniste - Diététiste | Equipe Nutrition

Recettes

Orge aux épices du Moyen-Orient

Préparation

2 minutes

Temps de cuisson

40 minutes

Total

42 minutes

Portion(s)

4 portions

Ingrédients

  • 15 ml (1 c. à soupe) de margarine végétale
  • 1 ml (1/4 c. à thé) de cannelle moulue
  • 1 ml (1/4 c. à thé) de gingembre moulu
  • 1 ml (1/4 c. à thé) de curcuma moulu
  • 250 ml (1 tasse) d’orge perlé, rincé
  • 625 ml (2 1/2 tasses) de bouillon de légumes sans sel ajouté
  • Poivre et sel, au goût

Préparation

  1. In a saucepan, melt the margarine over low heat and add the spices. Stir for about 1 minute.
  2. Add the barley and stir to coat well.
  3. Add stock and bring to a boil over high heat. Stir.
  4. Reduce heat to medium-low, cover and simmer for 35 minutes or until the liquid has completely evaporated and the grains are tender.
  5. Season with salt and pepper, if desired, then serve.

 

Nutritional Information per serving:

Calories 216 kcal
Fat 4 g
Carbohydrates 42 g
Fiber 8 g
Protein 6 g
Sodium 52 mg

Approuvé par l'experte nutritionniste

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